ANTALYA / MURATPAŞA - Mustafa Şimşek Anaokulu

Ock

Okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan eTwinning projesi kapsamında "eTwinning Okulu" başvurularına ilişkin gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Okul Yönetimi ve Okulumuz öğretmenleri Elif SAYGI KARAKAZAN, Aslıhan BARUT ve Melek ÇILGIN tarafından 3 yıldır yürütülmekte olan e-Twinning projeleri doğrultusunda çalışmalarımız işbirliği içinde devam etmektedir.

Ock

Okulumuz, Brüksel Merkezli, 34 Avrupa ülkesinin eğitim bakanlıklarının üye olduğu, Avrupa Okul Ağı (Europen Schoolnet) tarafından, 2012 yılında okulları ve öğrencileri internetin zararlarından korumak amacıyla uygulamaya konulan "eSafety Label" (Güvenli İnternet Etiketialmaya hak kazanmıştır.

Şbt

Okulumuz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İsrafın önlenmesi, doğal kaynaklarımızın daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrılarak geri dönüşüme kazandırılması noktasında mevcut sistemi daha düzenli, sistemli ve uygulanabilir bir temele oturtmak amacıyla uygulanmakta olan sıfır atık projesi kapsamında Sıfır Atık Yönetmeliğince Sıfır Atık Yönetim Sistemini kurarak Sıfır Atık Belgesini almaya hak kazanmıştır.

Ara

e-Twinning Projesi kapsamında okulumuz 4 yaş gruplarından sevgi sınıfı öğrencilerinin ve velilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Mavi Hareket etkinliğiyle Konyaaltı sahilinde çevre temizliği yapıldı. Bu etkinlikle deniz kirliliği ve nedenleri hakkında çocuklar üzerinde farkındalık oluşturuldu.